Bedrijfsongeval

 

Je bent gewond geraakt onder werktijd: een vervelende situatie. In Nederland gebeurt het helaas regelmatig. In de bouw heeft men hier zelfs bijna dagelijks mee te maken. Naast letselschade, heb je misschien ook psychisch letsel opgelopen. Hoe zit het met de verzekering en wie is er aansprakelijk voor een bedrijfsongeval? Schade24 brengt het voor je in kaart en helpt je bij het claimen van een mogelijke schadevergoeding.

Letselschade Bij Bedrijfsongeval

Onder een bedrijfsongeval verstaan we kleine en grotere ongelukken die gebeuren tijdens werktijd. In bepaalde sectoren, als de bouw, komen bedrijfsongevallen regelmatig voor. Als je letselschade oploopt als gevolg van een ongeluk onder werktijd, kun je dat in de meeste gevallen op je werkgever verhalen.

Voorbeelden van bedrijfsongevallen:

  • Een aanrijding door een heftruck of vrachtwagen;
  • Onverantwoorde hoge werkdruk en werkbelasting;
  • Valpartijen of struikelen van een platform, steiger of laadklep;
  • Vallende voorwerpen of omvallende producten;
  • Uitglijden op een gladde vloer;
  • Van de trap vallen, losse kabels of niet vastzittende ladder;
  • Gewond raken door scherpe onderdelen en werkmaterieel.

In alle gevallen waar je werkgever tekort is geschoten, kun je letselschade claimen en aansturen op een schadevergoeding. Overleg dit altijd met een schadespecialist.

 
 
 

Werkgever Aansprakelijk

In de meeste gevallen is de werkgever aansprakelijk voor de opgelopen letselschade door een bedrijfsongeval. We kunnen ons voorstellen dat het lastig kan zijn om je werkgever te benaderen. Gelukkig zijn de meeste werkgevers goed verzekerd tegen bedrijfsongelukken.

De letselexperts van Schade24 staan voor je klaar om je te ondersteunen bij het schadetraject. We doen er alles aan om dit proces op een harmonieuze manier te laten verlopen.