Letselschade

 

Lestelschade oplopen is erg vervelend. Naast het emotionele en fysieke aspect, duurt het vaak erg lang voordat je een schadevergoeding ontvangt. Sommige slachtoffers wachten er zelfs jaren op. De letselschade specialisten van Schade24 doen er alles aan om dit proces zo snel mogelijk te laten verlopen. Kosteloos en vakkundig.

Aansprakelijk Stellen

Bij een ongeluk of ongeval is er altijd iemand schuldig. Dit is degene die aansprakelijk is voor de kosten van de letselschade. Hier zitten veel juridische aspecten aan verbonden. Laat je daarom goed informeren en ga in zee met een professioneel schadebedrijf, zodat je krijgt waar je recht op hebt. Wist je bijvoorbeeld dat ook de kosten van juridische bijstand op de aansprakelijke partij kunnen worden verhaald? Het is belangrijk om al deze ‘redelijke’ kosten goed in kaart te brengen. Schade24 helpt je daarbij. Vul online het schadeformulier in en we nemen snel contact met je op.

Bewijsmateriaal Letselschade

Let op! Slachtoffers moeten altijd zelf bewijs aandragen van de geleden schade. Het is daarom slim om direct na een ongeluk een arts te bezoeken en deze te vragen om een schriftelijke verklaring. In de verklaring blijkt het directe verband tussen het ongeval en het opgelopen letsel. Na het ongeval dien je de veroorzaker zo snel mogelijk schriftelijk aansprakelijk te stellen. De volgende gegevens zijn hierbij belangrijk:

  • Naam en adres van de veroorzaker.
  • Namen en adressen noteren van de getuigen van het ongeval.
  • Bewijsmateriaal dat de tegenpartij schuldig is aan de opgelopen letselschade.
 
 
 

Welke Verzekering Heb Ik Nodig?

Je bent als slachtoffer betrokken bij een ongeval, welke verzekering heb je nodig? Dat ligt aan wat voor ongeval het was. Breng na een ongeluk eerst je eigen verzekering op de hoogte en pas daarna die van de tegenpartij. Met een allriskverzekering kun je naast letselschade ook materiële schade vergoed krijgen. Voor alleen letselschade heb je aan een rechtsbijstands- of inzittendenverzekering genoeg. Soms komt het voor dat je als fietser iemand aanrijdt. In dat geval kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Tips Bij Letselschade

  • Ga direct na het oplopen van letselschade naar de (huis)arts. Vraag hem om een schriftelijke verklaring.
  • Zorg voor bewijsmateriaal zoals een getuigenverklaring en beeldmateriaal. Schrijf ook op wat er precies gebeurde bij het ongeval.
  • Zorg voor bewijsmateriaal zoals een getuigenverklaring en beeldmateriaal. Schrijf ook op wat er precies gebeurde bij het ongeval.
  • Houd al je onkosten bij. In principe kun je alle kosten claimen die (het) gevolg zijn van het ongeluk, denk bijvoorbeeld aan inkomensverlies. Je hebt wel weer bewijsstukken nodig, dus vraag je werkgever om een verklaring.
  • Naast dat je zelf bewijs verzamelt, kun je ook de tegenpartij om zoveel mogelijk bewijs vragen. Vraag om specificaties en berekeningen.
  • Is iemand doorgereden na een ongeluk? Of blijkt hij onverzekerd te zijn? Neem in dat geval altijd contact op met het Waarborgfonds Motorverkeer.