Medische fouten

 

Een verkeerd gestelde diagnose of een fout tijdens een operatie: allebei voorbeelden van medische fouten. Een medische misser door een arts of ziekenhuis kan grote gevolgen hebben op jouw leven en dat van je omgeving. Wat kun je eraan doen? Heb je recht op een schadevergoeding? En welke rechten heb je nog meer als patiënt? Schade24 helpt je bij de schadeprocedure.

De Definitie Medische Fout

Wat is een medische fout precies? Een medische fout is een fout gemaakt door een arts of andere hulpverlener. Niet te verwarren met een complicatie. Een complicatie is een risico dat altijd op kan treden bij ziekte, een ingreep of operatie. Bij een medische fout is er sprake van schade als gevolg van een vermijdbare fout. Op jaarbasis hebben ongeveer 40.000 Nederlanders te maken met schade door een medische fout. Zo’n 1950 mensen per jaar overlijden hieraan. Het is erg vervelend als jij en je familie te maken hebben met een medische fout. Twijfel je aan de situatie of heb je het idee dat je slachtoffer bent van een medische fout of complicatie? Bespreek het gerust met onze experts.

Aansprakelijkheid Ziekenhuis

In het geval van een medische fout kun je het ziekenhuis aansprakelijk stellen. Ziekenhuizen zijn bijna altijd aangesloten bij een schadeverzekeraar, maar dat maakt de zaak er helaas niet gemakkelijker op. Het aantonen van de aansprakelijkheid van een ziekenhuis of een arts is vaak een intensief en langdurig traject. Je doet er goed aan een letselexpert in te schakelen die met je mee kan denken. De letselspecialisten van Schade24 staan voor je klaar om je te helpen bij het claimen van schade. Zij hebben ook zicht op de slagingskans van de schadeprocedure.

 
 
 

Welke verzekering Heb Ik Nodig?

Je bent als slachtoffer betrokken bij een ongeval, welke verzekering heb je nodig? Dat ligt aan wat voor ongeval het was. Breng na een ongeluk eerst je eigen verzekering op de hoogte en pas daarna die van de tegenpartij. Met een allriskverzekering kun je naast letselschade ook materiële schade vergoed krijgen. Voor alleen letselschade heb je aan een rechtsbijstands- of inzittendenverzekering genoeg. Soms komt het voor dat je als fietser iemand aanrijdt. In dat geval kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).