Stormschade

 

Stormschade is schade die wordt veroorzaakt door een flinke storm. De schade kan worden aangebracht aan woningen, auto’s en andere spullen. Om stormschade vergoed te kunnen krijgen moet je op een aantal dingen letten. Is er echt sprake van stormschade? Wordt de schade gedekt door je verzekering? Ook is er bij stormschade vaak sprake van een verhoogd eigen risico. De experts van Schade24 helpen je jouw situatie helder in kaart te brengen.

Wat Te Doen Bij Stormschade?

Een storm kan behoorlijke schade aan je huis of auto aanrichten. Wat moet je doen bij stormschade?

Allereerst is het belangrijk om de schade zo snel mogelijk te melden bij je verzekeraar of tussenpersoon. Deze helpt je verder bij de te nemen stappen. Ook kan de verzekeraar je helpen noodvoorzieningen te treffen, met als doel de schade niet (nog) erger te maken.

Ga vooral niet zelf aan de slag met het herstellen van de schade en ruim niet meteen alles op. Het komt vaak voor dat de verzekeraar een expert stuurt om de exacte schade op te nemen. Het herstellen van de schade gebeurt altijd in overleg met je verzekeraar of tussenpersoon.

Opstalverzekering

Als je een opstalverzekering hebt, zit je meestal goed. Stormschade valt namelijk onder de opstalverzekering van je huis. Of de opstalverzekering de schade aan je woning of auto vergoedt, ligt aan het feit of het om een officiële storm ging of niet. Bij schade door een storm kun je denken aan:

  • Een boom die door een harde storm omvalt en schade aanricht aan je huis of schuur.
  • Dakpannen die van je huis zijn afgewaaid door de storm.
  • Een lekkage door de storm, waardoor je bijvoorbeeld waterschade hebt aan je woning.
 
 
 

Vergoeding: windkracht 7

Wanneer valt jouw schade onder stormschade en heb je recht op een schadevergoeding? Belangrijk is dat het die dag om een storm ging. Verzekeraars controleren bij het KNMI hoe sterk de windkracht die dag was.

Officieel spreken we van een storm bij een windkracht boven de 9. Je verzekering beschouwt echter windkracht 7 als een storm (14m/seconde). Dit is in jouw voordeel: windkracht 7 is namelijk genoeg om een flinke schade aan je woning, auto of andere spullen aan te richten.

Of je recht hebt op een schadevergoeding hangt dus af van de windkracht op de dag van schade. De verzekering gaat met je schade aan de slag vanaf windkracht 7. Houdt er wel rekening mee dat je bij stormschade een verhoogd eigen risico hebt.

Schade24 staat voor je klaar om je vakkundig te adviseren bij dit soort lastige beslissingen.
Wij gaan aan de slag met de schade en bekijken waar jij recht op hebt. We helpen je bij de schadeprocedure, met als doel: dat jij krijgt waar je recht op hebt.

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel of mail ons gerust.