Voertuigschade

 

Niets is vervelender dan schade aan je auto, motor of bromfiets. Voor jouw eigen veiligheid is het noodzakelijk om de schade aan het voertuig zo snel mogelijk te laten repareren. Hoe werkt dat bij voertuigschade? Wie is er aansprakelijk en hoe pak je het aan? Schade24 staat voor je klaar om je te helpen in het geval van voertuigschade.

Eenzijdige Voertuigschade

Eenzijdige voertuigschade komt regelmatig voor. Denk bijvoorbeeld aan een bestuurder die met de auto tegen een boom aanrijdt, een verkeerspaal raakt, van de weg slipt of in de vangrail terecht komt.

Dit soort ongelukken zijn vaak een gevolg van onoplettendheid van de bestuurder van het voertuig. Tegenwoordig zitten mensen vaak te bellen of te appen in de auto, wat hele nare gevolgen kan hebben.

Of je recht hebt op een schadevergoeding hangt af van de specifieke situatie. In sommige gevallen heb je bij een eenzijdige voertuigschade ook recht op een schadevergoeding.

Materiële schade

Voertuigschade valt onder materiële schade. Simpelweg betekent dit dat alle schade die direct in geld is uit te drukken. Je kunt je voorstellen dat een auto een bepaalde waarde heeft. Als er schade aan de auto is, komt dat in mindering op de waarde van de auto en daar hangt een prijskaartje aan.

 
 
 

Aansprakelijkheid

Ben je betrokken bij een eenzijdig ongeval? Let dan op de volgende zaken:

  • In een aantal gevallen heb je recht op een schadevergoeding. Dit is in het geval van letsel- of materiële schade.
  • Letsel van de inzittenden (passagiers) wordt eigenlijk altijd gezien als letselschade en vergoed door de verzekering.
  • Bij een eenzijdig ongeval ben je zelf aansprakelijk voor de schade aan het voertuig.
  • Hoeveel je eventueel vergoed krijgt, hangt af van de voorwaarden van je verzekering.

Neem altijd contact op met je schadespecialist om er zeker van te zijn waar je recht op hebt.

Schade24 Regelt Het

Heb je te maken met een materiële schade als voertuigschade? De schade-experts van Schade24 helpen je de schade te verhalen op de verzekeraar.